Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů

Show full item record

No preview available
Title: Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů
Author: Svobodová, Kateřina
Advisor: Míšková, Zuzana
Abstract: Tato práce se zabývá problematikou jednotlivých rodů bakterií mléčného kvašení a měkkých zrajících sýrů. Jsou zde popsány fyziologické i biochemické charakteristiky vybraných zástupců těchto mikroorganizmů, možné metody jejich identifikace a dále technologická výroba sýrů. Cílem této práce bylo zaměřit se na bakterie mléčného kvašení v měkkých zrajících sýrech. Mikroorganizmy byly izolovány z povrchu i zevnitř šesti druhů sýrů. Na základě morfologických a biochemických testů byla provedena jejich charakterizace.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15951
Date: 2011-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 21589


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
svobodová_2011_dp.pdf 2.034Mb PDF View/Open
svobodová_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
svobodová_2011_op.pdf 135.1Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account