Přírodní extrakty a jejich použití při výrobě parfémových kompozic

DSpace Repository

Language: English čeština 

Přírodní extrakty a jejich použití při výrobě parfémových kompozic

Show simple item record

dc.contributor.advisor Jelínková, Romana
dc.contributor.author Vaňharová, Lenka
dc.date.accessioned 2012-03-10T00:02:46Z
dc.date.available 2012-03-10T00:02:46Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16592
dc.description.abstract Ve své práci se budu zabývat parfémy. Odkdy se parfémy pouţívají a jaký byl jejich prvot-ní význam. Dále jejich vývojem od prvních náznaků parfémů, vonných kouřů aţ po nej-známější a nejdraţší parfémy dnešní doby. Popisuju, jak vnímáme vůně a jak vypadá naše čichové ústrojí. Parfémy se vyrábí z rostlinných i ţivočišných surovin. Více se uplatňují rostlinné silice. Silice se získávají v zásadě třemi způsoby: destilací, extrakcí a lisováním. V závěru se zabývám sloţením parfémů a jejich dělením podle typu obsaţených silic a podle procentuálního zastoupení silic v kompozicích. cs
dc.format 43 cs
dc.format.extent 1332221 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vůně cs
dc.subject silice cs
dc.subject čich cs
dc.subject parfém cs
dc.subject extrakce cs
dc.subject macerace cs
dc.subject destilace cs
dc.subject lisování cs
dc.subject enfleuráž cs
dc.subject parfémová kompozice cs
dc.subject fragrance en
dc.subject essentials oil en
dc.subject smell en
dc.subject perfume en
dc.subject extraction en
dc.subject maceration en
dc.subject distillation en
dc.subject pressing en
dc.subject enfleurage en
dc.subject perfume compositions en
dc.title Přírodní extrakty a jejich použití při výrobě parfémových kompozic cs
dc.title.alternative Natural extracts used in the manufacture of perfume compositions en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Turková, Eva
dc.date.accepted 2011-06-07
dc.description.abstract-translated In my thesis I will deal with perfumes. Since when perfumes were used and what their pri-mary meaning were. Further their evolution from the first signs of perfumes, aromatic smoke, to the best-known and the most expensive perfumes today. I am describing, how we perceive smells and how our smell systems look like. Perfumes are made from natural and animal materials. Nature essential oils are more applied. Essential oils are acquired by free ways: distillation, extraction and pressing. In conclusion I am dealing with the composition of perfumes and their dividing according to types of contained essential oils and according to the percentage of composition. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/145 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21673
dc.date.assigned 2011-02-10
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
vaňharová_2011_bp.pdf 1.270Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account