Toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách
Author: Pospíšilová, Simona
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Současná moderní společnost je vystavena mnoha rizikovým faktorům. K takovým fakto-rům patří také mykotoxiny a toxinogenní plísně. Větší význam se u nás přikládá pozdním toxickým účinkům, jako jsou karcinogenita, imunotoxicita a vývojová toxicita, k nimž do-chází přijímáním jednorázových nízkých dávek nebo opakovaných malých dávek z potra-vin. Je třeba co nejvíce chránit potraviny a krmiva před kontaminací plísněmi, proto je velmi důležité, aby potraviny byly správně skladovány v suchu a chladnu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16604
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 21915


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
pospíšilová_2011_bp.pdf 1.440Mb PDF View/Open
pospíšilová_2011_vp.doc 90.5Kb Microsoft Word View/Open
pospíšilová_2011_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account