Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín

Show full item record

No preview available
Title: Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín
Author: Švajdová, Zuzana
Advisor: Olbrechtová, Marcela
Abstract: Hlavní téma této bakalářské práce se zaobírá vlivem cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín z vinařské oblasti Morava, ročníku 2010, a to u odrůd Chardonnay z vinařské podoblasti Slovácka, vinařské obce Vracov a trati Klínky a Ryzlinku vlašského, podoblast Mikulovská, obce Perná a trati Železná. K analýze byly použity vzorky vín vyrobených v Zámeckém vinařství Bzenec a to z hroznů zpracovaných identickou technologií. V teoretické části je práce zaměřena na stručný popis chemického složení hroznů révy vinné a specifikaci látek ovlivňujících senzorické hodnocení vín spolu se stručnou charakterizací nemocí a vad vín. V praktické části se práce zabývá výše zmiňovaným vlivem cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16717
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 22742


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
švajdová_2011_bp.pdf 2.514Mb PDF View/Open
švajdová_2011_vp.pdf 68.04Kb PDF View/Open
švajdová_2011_op.pdf 160.6Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account