Faktory ovlivňující viskozitu analogů tavených sýrů během chládnutí

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Faktory ovlivňující viskozitu analogů tavených sýrů během chládnutí

Show full item record

No preview available
Title: Faktory ovlivňující viskozitu analogů tavených sýrů během chládnutí
Author: Hudečková, Lenka
Advisor: Ciprysová, Zuzana
Abstract: Cílem práce bylo sledovat vliv přídavku - karagenanu na reologické vlastnosti ana-logů tavených sýrů během chládnutí. Modelové vzorky byly rozděleny do dvou řad. U prv-ní řady vzorků byl obsah sušiny 40 % w/w a 50 % w/w tuku v sušině a u druhé řady vzorků byl obsah sušiny 30 % w/w a 50 % w/w tuku v sušině. Sledována byla závislost komplex-ního modulu pružnosti na klesající teplotě pomocí dynamické oscilační reometrie. Výsled-ky ukázaly, že komplexní modul pružnosti roste s klesající teplotou v závislosti na koncen-traci - karagenanu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16798
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 21784


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hudečková_2011_bp.pdf 839.1Kb PDF View/Open
hudečková_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
hudečková_2011_op.doc 102.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account