Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609

Show full item record

No preview available
Title: Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609
Author: Stratilová Jermářová, Marcela
Advisor: Doležalová, Magda
Abstract: Tato diplomová práce byla zaměřena na hodnocení výskytu nežádoucích mikroorganizmů v sýrech zrajících pod mazem od českých výrobců, zakoupených v tržní síti. Vyhodnocení bylo provedeno dle ČSN 56 9609 a Nařízení Komise a (EP) 2073/2005. U těchto vzorků byly sledovány celkové počty mikroorganizmů, koliformní bakterie, koagulázopozitivní stafylokoky, plísně, kvasinky a Listeria monocytogenes. Všechny testované vzorky byly vyhodnoceny jako vyhovující. Dále bylo provedeno srovnání výsledků rozborů sýrů? zrajících pod mazem provedených dozorovými kontrolními orgány v ČR týkajících se Listeria monocytogenes a byla provedena analýza hlášení nebezpečných potravin, mikrobiologických kontaminantů do systému RASFF.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16866
Date: 2011-05-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 21573


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
stratilová jermářová_2011_dp.pdf 2.270Mb PDF View/Open
stratilová jermářová_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account