Vliv zastoupení bílkovinných frakcí na technologickou kvalitu pšeničné mouky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv zastoupení bílkovinných frakcí na technologickou kvalitu pšeničné mouky

Show full item record

No preview available
Title: Vliv zastoupení bílkovinných frakcí na technologickou kvalitu pšeničné mouky
Author: Čožíková, Adéla
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na ověření vztahu mezi obsahem bílkovinných frakcí a technologickými ukazateli kvality pšeničné mouky a zrna. Práce se v teoretické části za-měřuje na charakteristiku pšenice v níž je obsažena krátce popsaná historie pěstování, pro-dukce, botanická charakteristika, popis rostliny a její chemické složení, dále pak popisuje význam pšeničných bílkovin, technologii mlynářství a v neposlední řadě technologickou kvalitu pšenice. Praktická část je zaměřena na popis vzorků, stanovení jednotlivých bílko-vinných frakcí metodou SE-HPLC a vyhodnocení získaných výsledků pomocí korelačních závislostí mezi technologickou kvalitou pšenice a zastoupením bílkovinných frakcí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16940
Date: 2011-08-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 22604


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
čožíková_2011_dp.pdf 2.218Mb PDF View/Open
čožíková_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
čožíková_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account