Rostliny v kosmetice.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Rostliny v kosmetice.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Jelínková, Romana
dc.contributor.author Vavřínová, Markéta
dc.date.accessioned 2012-03-10T15:52:06Z
dc.date.available 2012-03-10T15:52:06Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17391
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo seznámení s využitím rostlin v kosmetice se zaměřením na obilné účinné látky, zejména pak s využitím pšenice a ovsu v kosmetických produktech. Jako další rostlina používaná v kosmetice byl vybrán olivovník se svými plody nazývanými olivami. Práce byla zaměřena na charakteristiku vybraných rostlin, chemické složení částí těchto rostlin používaných do kosmetických produktů, jejich využití v kosmetice a ukázkou přípravků s obsahem účinných látek těchto rostlin. cs
dc.format 47 cs
dc.format.extent 1100087 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Kosmetika cs
dc.subject rostliny v kosmetice cs
dc.subject protein cs
dc.subject obilniny cs
dc.subject pšenice cs
dc.subject oves cs
dc.subject glykosidy cs
dc.subject olivy cs
dc.subject Cosmetics en
dc.subject plants in cosmetics en
dc.subject protein en
dc.subject cereals en
dc.subject wheat en
dc.subject oat en
dc.subject glycosides en
dc.subject olives en
dc.title Rostliny v kosmetice. cs
dc.title.alternative Plants in cosmetics. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Barvíř, Pavel
dc.date.accepted 2011-06-24
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was familiarized with the application of plants in cosmetics focoused on cereal aktive substance, especially with the use of wheat and oat in cosmetics products. . Like other plant used in cosmetics was chosen with an olive tree with berry called olives. The thesis was divided on selected plants, and chemical composition of these plant parts used in cosmetic products, their use in cosmetics and demonstration of products containing active substances of these plants. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/145 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21041
dc.date.assigned 2011-02-10
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
vavřínová_2011_bp.pdf 1.049Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account