Obalové kontaminanty v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Obalové kontaminanty v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Podsedník, Leoš
dc.date.accessioned 2012-03-10T16:47:33Z
dc.date.available 2012-03-10T16:47:33Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17481
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na popis kontaminantů z obalových materiálů v potravinářství. V práci jsou popsány obalové materiály (polyetylen, polypropylen, polyvinylchlorid, papír, sklo a kovy), jejich vlastnosti, použití v obalové technice a možnost uvolňování kontaminantů (změkčovadla, ionty prvků, těžké kovy, organické látky) a zdra-votní účinek uvolněných kontaminantů na lidské zdraví. cs
dc.format 47 s. cs
dc.format.extent 1662707 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject obalové kontaminanty cs
dc.subject migrace cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject polymery cs
dc.subject zdravotní účinky cs
dc.subject packaging contaminants en
dc.subject migration en
dc.subject foodstuffs en
dc.subject polymers en
dc.subject health effects en
dc.title Obalové kontaminanty v potravinách cs
dc.title.alternative Contaminants in food packaging materials en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Fišera, Miroslav
dc.date.accepted 2011-06-13
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is focused on the description of contaminants from food packaging materials. There are described packaging materials (polyethylene, polypropylene, polyvi-nylchloride, paper, glass and metals), their properties, usage in packaging technology and the possibility of contaminants (plasticizers, ions of elements, heavy metals, organic com-pounds) release and health effects of released contaminants on human health. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22771
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
podsedník_2011_bp.pdf 1.585Mb PDF View/Open
podsedník_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
podsedník_2011_op.pdf 64.87Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account