Vliv stupně vymletí pšeničné mouky na vlastnosti pečiva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv stupně vymletí pšeničné mouky na vlastnosti pečiva

Show full item record

No preview available
Title: Vliv stupně vymletí pšeničné mouky na vlastnosti pečiva
Author: Zadražilová, Monika
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Tato diplomová práce, která byla zpracována na téma ?Vliv stupně vymletí pšeničné mouky na vlastnosti pečiva? se zabývá rozborem potravinářských postupů vedoucích k výrobě běžného pečiva. Konkrétně pak řeší charakteristiky pšenice obecné, technologie mlýnského zpracování zrna, technologické a nutriční vlastnosti mouky a jejího zpracování při výrobě běžného pečiva. Cílem práce bylo zkoumat vliv pšeničných mouk o různém stupni vymletí na vlastnosti běžného pečiva, které byly zjišťovány prostřednictvím provedeného pekařského pokusu. Výzkum byl veden u 11 vzorků pšeničné mouky s odlišnými kvalitativními parametry. Výsledky zjištěné při hodnocení pekařské jakosti byly statisticky zpracovány. Bylo zjištěno, že vyšší procentuální podíl popela statisticky významně zvyšuje poměr šířky k výšce pečiva.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17800
Date: 2011-08-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 22648


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
zadražilová_2011_dp.pdf 2.084Mb PDF View/Open
zadražilová_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
zadražilová_2011_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account