Jakostní markery strojně odděleného masa

DSpace Repository

Language: English čeština 

Jakostní markery strojně odděleného masa

Show full item record

No preview available
Title: Jakostní markery strojně odděleného masa
Author: Červinková, Ivana
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: V této bakalářské práci se zabývám charakteristikou a složením různých druhů mas, tech-nologií, vlastnostmi a získáváním Strojně odděleného masa (dále SOM). V praktické části popisuji výsledky laboratorních vzorků, které Státní zemědělská potravinářská inspekce odebrala pro kontrolu SOM a metodu jeho stanovení. Kontrolou masných výrobků v obchodní síti Státní zemědělská potravinářská inspekce prokázala, že se SOM do někte-rých masných výrobků přidává záměrně, jako náhražka za kvalitní maso. Státní zemědělská potravinářská inspekce se problematikou průkazu SOM zabývá krátkou dobu, ale v rámci své kompetence, podle zjištěných nevyhovujících vzorků, se bude touto problematikou zabývat i nadále. SZPI bude kontrolovat provozovatele potravinářských podniků, aby ne-docházelo ke klamání spotřebitele a porušování jakosti tepelně opracovaných masných výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17971
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: D 21882


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
červinková_2011_bp.pdf 994.5Kb PDF View/Open
červinková_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
červinková_2011_op.doc 98Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account