Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Brabcová, Alena
dc.date.accessioned 2012-03-11T10:08:38Z
dc.date.available 2012-03-11T10:08:38Z
dc.date.issued 2011-05-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17982
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá obsahem antioxidantů a polyfenolů ve vybraných odrůdách rakytníku, muchovníku a dužnatých růží. Teoretická část obsahuje stručnou charakteristiku jádrového ovoce. Popis rakytníku, muchovníku a dužnaté růže, chemické složení a význam těchto léčivých rostlin ve výživě člověka. V praktické části jsou pak vyhodnoceny výsledky laboratorních analýz a srovnány s literaturou. Na základě měření byl zjištěn obsah antioxi-dantů a polyfenolů ve vybraných odrůdách rakytníku, muchovníku a růže dužnoplodé. cs
dc.format 78 s. cs
dc.format.extent 2259789 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject rakytník cs
dc.subject muchovník cs
dc.subject růže dužnoplodá cs
dc.subject antioxidační kapacita cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject sea buckthorn en
dc.subject saskatoon berry en
dc.subject appel rose en
dc.subject antioxidant capacity en
dc.subject antioxidants en
dc.subject polyphenols en
dc.title Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku cs
dc.title.alternative Antioxidant Capacity of the Fruits of Sea-buckthorn, Apple Rose and Saskatoon Berries en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2011-06-01
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the content of antioxidants and polyphenols in selected cultivars of sea buckthorn, saskatoon berry and roses. The theoretical part contains the description of pome fruit, particularly saskatoon berry, sea buckthorn and rose-flesh fruit. The theoretical part contains a brief description of pome fruit. Description of sea buckhtorn, saskatoon berry and appel rose, chemical composition and importance of medicinal plants in human nutrition. In additional, the determination of results of laboratory analysis and comparation with literature are described in the practical part. On the basis of measurements the content of antioxidants and polyphenols was found out in selected cultivars of sea buckthorn, sa-akatoon berry and roses. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22600
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade D


Files in this item

Files Size Format View
brabcová_2011_dp.pdf 2.155Mb PDF View/Open
brabcová_2011_vp.doc 89Kb Microsoft Word View/Open
brabcová_2011_op.pdf 63.01Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account