Onemocnění způsobené poruchou metabolizmu fenylalaninu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Onemocnění způsobené poruchou metabolizmu fenylalaninu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lazárková, Zuzana
dc.contributor.author Hozová, Martina
dc.date.accessioned 2012-03-11T10:59:09Z
dc.date.available 2012-03-11T10:59:09Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/18060
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá problematikou organizmu, který není schopen metabolizovat fenylalanin a onemocněním z tohoto defektu vyplývajícímu. V práci jsou shrnuty základní poznatky týkající se metabolizmu aminokyselin. Pozornost je soustředěna především na nemoc fenylketonurii, její diagnostiku, projevy a léčbu. V neposlední řadě je práce zaměřena na problematiku fenylketonurie v období těhotenství a zvýšenou nutnost dodržování nízkobílkovinné diety v tomto období. cs
dc.format 51 s. cs
dc.format.extent 1918026 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject metabolizmus cs
dc.subject fenylketonurie cs
dc.subject fenylalanin cs
dc.subject nízkobílkovinná dieta cs
dc.subject amino acid en
dc.subject metabolism en
dc.subject phenylketonuria en
dc.subject phenylalanine en
dc.subject low-protein diet en
dc.title Onemocnění způsobené poruchou metabolizmu fenylalaninu cs
dc.title.alternative Diseases caused by impaired metabolism of phenylalanine. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2011-06-13
dc.description.abstract-translated Bachelor work deals with an organism that is unable to metabolize phenylalanine and disease resulting from this defect. There are summarized basic knowledge on the metabolism of amino acids. Attention is concentrated primarily on disease phenylketonuria, its diagnosis, symptoms and treatment. Last but not least, the work is focused on the issue of phenylketonuria during pregnancy and increased need to follow the low-protein diet during this period. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22753
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
hozová_2011_bp.pdf 1.829Mb PDF View/Open
hozová_2011_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
hozová_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account