Srovnání antioxidačních vlastností bílého a červeného vína.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Srovnání antioxidačních vlastností bílého a červeného vína.

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Vícha, Robert
dc.contributor.author Hourová, Markéta
dc.date.accessioned 2010-07-13T23:45:26Z
dc.date.available 2010-07-13T23:45:26Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/1812
dc.description.abstract Antioxidační účinky vína jsou spojovány s celou řadou zejména fenolických látek ve víně obsažených z nichž nejznámější je 1-(3,5-dihydroxyfenyl)-2-(4-hydroxyfenyl)ethen neboli resveratrol. Cílem této práce je shromáždit dostupné informace o obsahu antioxidantů v různých druzích bílého a červeného vína a na základě těchto údajů provést porovnání jejich antioxidačních účinků. cs
dc.format 35 cs
dc.format.extent 697580 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject víno cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject resveratrol cs
dc.subject fenolické látky cs
dc.subject wine en
dc.subject grape-vine en
dc.subject antioxidants en
dc.subject fenolic compounds en
dc.title Srovnání antioxidačních vlastností bílého a červeného vína. cs
dc.title.alternative Comparison of Red and White Wine Antioxidant Property en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mrkvička, Vladimír
dc.date.accepted 2006-06-26
dc.description.abstract-translated Various phenolic compounds (the best known is 1-(3,5-dihydroxyphenyl)-2-(4-hydroxy-phenyl)ethene alias resveratrol ) from grape-vine are related to antioxidant effect of wine. The information about antioxidants content in several kinds of red and white wine is presented in this thesis. The comparsion of wines was caried out on the bases of this data. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2266
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade B


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hourová_2006_bp.pdfZablokované 681.2Kb PDF Zobrazit/otevřít
hourová_2006_vp.doc 41Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hourová_2006_op.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet