Srovnání antioxidačních vlastností bílého a červeného vína.
Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Vícha, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Hourová, Markéta
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-13T23:45:26Z |
|
dc.date.available |
2010-07-13T23:45:26Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/1812
|
|
dc.description.abstract |
Antioxidační účinky vína jsou spojovány s celou řadou zejména fenolických látek ve víně obsažených z nichž nejznámější je 1-(3,5-dihydroxyfenyl)-2-(4-hydroxyfenyl)ethen neboli resveratrol. Cílem této práce je shromáždit dostupné informace o obsahu antioxidantů v různých druzích bílého a červeného vína a na základě těchto údajů provést porovnání jejich antioxidačních účinků. |
cs |
dc.format |
35 |
cs |
dc.format.extent |
697580 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
resveratrol
|
cs |
dc.subject |
fenolické látky
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
grape-vine
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
fenolic compounds
|
en |
dc.title |
Srovnání antioxidačních vlastností bílého a červeného vína. |
cs |
dc.title.alternative |
Comparison of Red and White Wine Antioxidant Property |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mrkvička, Vladimír |
|
dc.date.accepted |
2006-06-26 |
|
dc.description.abstract-translated |
Various phenolic compounds (the best known is 1-(3,5-dihydroxyphenyl)-2-(4-hydroxy-phenyl)ethene alias resveratrol ) from grape-vine are related to antioxidant effect of wine. The information about antioxidants content in several kinds of red and white wine is presented in this thesis. The comparsion of wines was caried out on the bases of this data. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/143
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2266
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam