Nutriční úroveň vojenského stravování v České republice

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční úroveň vojenského stravování v České republice

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Holomucká, Gabriela
dc.date.accessioned 2012-03-11T14:01:30Z
dc.date.available 2012-03-11T14:01:30Z
dc.date.issued 2011-05-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/18312
dc.description.abstract Diplomová práce popisuje historický vývoj vojenského stravování až po současnost. Zabývá se charakteristikou armádního stravování a systémem výživových požadavků na vojáky a jejich týlovým zabezpečením. Cílem práce je vyhodnotit nutriční hodnoty jídelních lístků vybraných vojenských útvarů. Výchozí jídelní lístky byly plánovány pro skupiny vojáků a pilotů na 10 dní. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že ve většině jídelních lístků nebyly splněny požadavky na energetickou hodnotu, bílkoviny a sacharidy, naopak plnění tuků můžeme označit za dostačující. Z těchto důvodů považujeme nutriční úroveň vojenského stravování ve vybraných útvarech za méně uspokojivou. cs
dc.format 71 s. (107 038 znaků) cs
dc.format.extent 2850728 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vojenské stravování cs
dc.subject výživové požadavky vojáků cs
dc.subject nutriční hodnocení cs
dc.subject military catering en
dc.subject nutritional requirements of soldiers en
dc.subject nutritional evaluation en
dc.title Nutriční úroveň vojenského stravování v České republice cs
dc.title.alternative Nutritive Level of Military Boarding in the Czech Republic en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2011-06-08
dc.description.abstract-translated Diploma thesis describes the historical evolution of military catering until the present. It deals with characteristics of military catering and nutrition system requirements for soldiers and their rear ensuring. The aim of the thesis is to evaluate the nutritional value of menu of elected military units. Default menu has been planned for a group of soldiers and pilots for 10 days. Results of nutritional assessment show that most of menus have not met the requirements for energy, protein and carbohydrates, otherwise requirements for could be classified as sufficient. Following those reasons, it is possible to consider that the nutritional level of military meals in chosen departments is less satisfactory. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22613
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
holomucká_2011_dp.pdf 2.718Mb PDF View/Open
holomucká_2011_vp.doc 88Kb Microsoft Word View/Open
holomucká_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account