Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa

Show full item record

No preview available
Title: Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa
Author: Začal, Jakub
Advisor: Dvořáková, Monika
Abstract: Cílem této bakalářské práce je seznámení s rybou zvanou čtverzubec fugu (Takifugu). Pojednává o taxonomickém zařazení, historickém výskytu, charakteristice a využití v současnosti člověkem. Dále se zaměřuje na toxicitu, zosobněnou tetrodotoxinem, jeho účinky na lidský organizmus a možnou syntézu. V poslední části je zaměřena na gastronomii spjatou s fugu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18345
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: D 22861


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
začal_2011_bp.pdf 3.788Mb PDF View/Open
začal_2011_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
začal_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account