Biologicky aktivní látky rajčat a jejich stanovení

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Biologicky aktivní látky rajčat a jejich stanovení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Vojtíšková, Petra
dc.date.accessioned 2010-07-14T00:21:32Z
dc.date.available 2010-07-14T00:21:32Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/1910
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce je popsat biologicky aktivní látky rajčat. Mezi tyto látky lze zařadit vitaminy rozpustné v tucích, vitamin C, beta-karoten, lykopen. Z lipofilních vitaminů se v rajčatech nachází vitamin A a vitamin E. Je možno sem také zařadit beta-karoten, který je prekurzorem vitaminu A. Biologicky aktivní látky se nejčastěji stanovují metodou HPLC (High Performance Liquid Chromatography). Tato metoda má široké použití a poskytuje velmi dobré výsledky. cs
dc.format 41 s.,2 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 1123542 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject beta-karoten cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject rajčata cs
dc.subject vitamin C cs
dc.subject vitaminy rozpustné v tucích cs
dc.subject beta-carotene en
dc.subject fat vitamins en
dc.subject HPLC en
dc.subject tomatoes en
dc.subject vitamin C en
dc.title Biologicky aktivní látky rajčat a jejich stanovení cs
dc.title.alternative Biologically active substances of tomatoes and their determination en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2006-06-19
dc.description.abstract-translated This bachelor work describes biologically active substances of tomatoes. In tomatoes, there can be found some fat vitamins, vitamin C, beta-carotene and lycopene. From fat vitamins there are vitamin A and vitamin E. beta-carotene is an antecedent of vitamin A. Biologically active substances are the most frequently determined by the method HPLC. This method has a wide range of usage. It also affords very good results. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2260
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade A
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
vojtíšková_2006_bp.pdf 1.071Mb PDF View/Open
vojtíšková_2006_vp.doc 44.5Kb Microsoft Word View/Open
vojtíšková_2006_op.doc 37Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account