Inteiny

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Inteiny

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Inteiny
Autor: Sušil, Martin
Vedoucí: Grossmann, Miroslav
Abstrakt: Tato práce pojednává o inteinech. Jedná se o krátké bílkoviny (polypeptidy), které byly objeveny v několika mikroorganismech ve všech doménách života. Tyto mikroorganismy se využívají v řadě potravinářských technologií. Inteiny působí jako enzymy. Jsou schopny se samovolně oddělit ze struktury vznikající bílkoviny bezprostředně po translaci. Při tom-to procesu se nespotřebovává energie z ATP. Tato práce podává základní přehled o jejich výskytu v mikroorganismech. V dalších kapitolách je popsán mechanismus jejich vyvázání. V závěrečné části je uvedeno jejich předpokládané využití.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1927
Datum: 2006-05-31
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 2258


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
sušil_2006_bp.pdfZablokované 454.7Kb PDF
sušil_2006_vp.doc 44Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
sušil_2006_op.doc 43Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet