Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů
Author: Hladká, Kristýna
Advisor: Buňka, František
Abstract: Cílem této práce bylo realizovat výrobu tavených sýrů bez přídavku a s přídavkem 2 % a 4 % sušené syrovátky. Tavené sýry byly taveny v laboratorních podmínkách. Násled-ně byla provedena chemická analýza. Ve zkoumaných tavených sýrech byl obdobný obsah sušiny, tuku a tuku v sušině. Tato skutečnost nám dovolila v rámci senzorické analýzy srovnávat vliv přídavku sušené syrovátky na konzistenci tavených sýrů. Byl prokázán vliv přídavku sušené syrovátky na roztíratelnost, barvu, lesk a celkovou jakost tavených sýrů. Naopak hodnotitelé nerozpoznali vliv přídavku sušené syrovátky na sladkost tave-ných sýrů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/2121
Date: 2006-05-31
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 2290


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hladká_2006_bp.pdfBlocked 3.357Mb PDF
hladká_2006_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open
hladká_2006_op.doc 46Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account