Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy členů Integrovaného záchranného systému v krizových stavech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy členů Integrovaného záchranného systému v krizových stavech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Nováková, Lucie
dc.date.accessioned 2010-07-14T04:50:08Z
dc.date.available 2010-07-14T04:50:08Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/2148
dc.description.abstract Práce byla zaměřena na výživu členů složek Integrovaného záchranného systému ČR. Byly přitom popsány požadavky na výživu členů IZS v době jejich nasazení při řešení krizových situací. Následně pak byla provedena analýza skladby potravin již sestavených jídelních lístků v rámci zabezpečení výživy členů IZS v roce 2003. Na základě této analýzy byly navrženy úpravy v podobě odstranění či snížení gramáže například masových pomazánek, přidání ovoce a zeleniny nebo náhrady některých potravin potravinami s nízkým obsahem tuku. cs
dc.format 71 s. cs
dc.format.extent 862302 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject krizová situace cs
dc.subject složky Integrovaného záchranného systému cs
dc.subject výživa členů IZS cs
dc.subject nutriční faktory v krátkém období cs
dc.subject jídelní lístek cs
dc.subject skladba potravin a pokrmů cs
dc.subject case of emergency en
dc.subject parts of Integrated Rescue System en
dc.subject nutrition of IRS members en
dc.subject nutritional factors in the short period en
dc.subject menu en
dc.subject foodstuffs and dish structure en
dc.title Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy členů Integrovaného záchranného systému v krizových stavech cs
dc.title.alternative Optimalization of foodstuffs and dish structure for safeguard nutrition for members of integrated rescue system in cases of emergency en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lukášková, Eva
dc.date.accepted 2006-06-20
dc.description.abstract-translated This thesis was focused on the nourishment of members of Integrated Rescue System in the Czech Republic. Requirements for members' nourishment in the case of emergency were described as well. Next, the analysis of menu's foodstuffs structure that had been made up within the bounds of securing nutrition for IRS members in 2003 was carried out, too. Some modifications were suggested on the basis of this analysis. These modifications are based on removing or reducing the weight of e.g. patties, adding more fruit and vegetable or compensation some food by low fat food. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2271
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
nováková_2006_bp.pdf 842.0Kb PDF View/Open
nováková_2006_vp.doc 42.5Kb Microsoft Word View/Open
nováková_2006_op.doc 42Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account