Polyfenoly ve víně a jejich vliv na buněčnou smrt.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Polyfenoly ve víně a jejich vliv na buněčnou smrt.

Show full item record

No preview available
Title: Polyfenoly ve víně a jejich vliv na buněčnou smrt.
Author: Majkusová, Martina
Advisor: Humpolíček, Petr
Abstract: Blahodárné účinky střídmé konzumace vína souvisejí s obsahem a složením polyfenolic-kých látek. Jejich antioxidační a protinádorové účinky byly mnohokrát prokázány v růz-ných studiích. Cílem diplomové práce bylo sledovat vlivy polyfenolů extrahovaných z révy vinné na proliferační aktivitu nádorových a imortalizovaných buněk. Antiproliferační efekt byl hodnocen in vitro za použití různých koncentrací polyfenolických extraktů (1, 5, 10, 25 a 50 ?g/ml). Studovány byly tři odrůdy révy vinné (Burgunda modrá, Frankovka a Morav-ský muškát) a tři typy buněčných linií (HaCaT, HepG2, NIH/3T3). Proliferace buněčných linií byla vyhodnocena pomocí MTT testu a detekce apoptózy byla provedena za použití průtokové cytometrie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21811
Date: 2012-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
majkusová_2012_dp.pdf 1.675Mb PDF View/Open
majkusová_2012_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
majkusová_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account