Charakteristika košťálové zeleniny z hlediska významných výživových látek

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika košťálové zeleniny z hlediska významných výživových látek

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vojtíšková, Petra
dc.contributor.author Jonášová, Martina
dc.date.accessioned 2013-10-07T14:12:18Z
dc.date.available 2013-10-07T14:12:18Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21860
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat jednotlivé druhy košťálové zeleniny (brokoli-ce, květák, zelí, kapusta, kedluben). Byly popsány obecné požadavky těchto plodin na pěstování, chemické složení a význam této zeleniny ve výživě člověka. Následně byly jed-notlivé druhy košťálové zeleniny charakterizovány z hlediska obsahu základních a esenciál-ních živin a dalších významných látek, zejména z hlediska jejich účinků na lidské zdraví. cs
dc.format 49 s. (66 701 znaků). cs
dc.format.extent 1276996 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject brokolice cs
dc.subject kapusta cs
dc.subject kedluben cs
dc.subject květák cs
dc.subject výživa cs
dc.subject zelenina cs
dc.subject zelí cs
dc.subject živiny cs
dc.subject broccoli en
dc.subject cauliflower en
dc.subject kale en
dc.subject kohlrabi en
dc.subject nutrients en
dc.subject nutrition en
dc.subject vegetables en
dc.title Charakteristika košťálové zeleniny z hlediska významných výživových látek cs
dc.title.alternative Characteristics of Brassica Vegetables from the View of Significant Nutritional Substances en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2012-06-11
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was to characterize particular types of Brassica vegetables (broccoli, cauliflower, cabbage, kale and kohlrabi). General requirements of these crops cultivation, chemical composition and the importance of these vegetables in human nutrition have been described. Subsequently, individual species of Brassica vegetables were characterized in terms of basic and essential nutrient?s content and other important substances, especially in terms of their effects on human health. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25756
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
jonášová_2012_bp.pdf 1.217Mb PDF View/Open
jonášová_2012_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
jonášová_2012_op.pdf 1.007Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account