Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli
Author: Psotová, Adéla
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Teoretická část bakalářské práce se zabývá základními dostupnými druhy müsli v ČR a charakteristikou komponent, ze kterých je müsli složeno. Nejrozsáhlejší prostor je proto věnován obilovinám. Tato práce se zabývá i technologickým zpracováním ovoce a krátce charakterizuje i chemické složení ořechů, semínek a nejpoužívanějších pseudocereálií pro výrobu müsli. Poslední kapitola teoretické části je pak zaměřena na biochemický popis trávení sacharidů, tuků a bílkovin. Praktická část práce je zaměřena na stanovení sušiny, vlhkosti, popela, neutrálně-detergentní vlákniny a stravitelnosti v sedmi vybraných druzích sypaného müsli dostupného na trhu ČR.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22255
Date: 2012-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
psotová_2012_bp.pdf 1.234Mb PDF View/Open
psotová_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
psotová_2012_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account