Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli
Autor: Psotová, Adéla
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Teoretická část bakalářské práce se zabývá základními dostupnými druhy müsli v ČR a charakteristikou komponent, ze kterých je müsli složeno. Nejrozsáhlejší prostor je proto věnován obilovinám. Tato práce se zabývá i technologickým zpracováním ovoce a krátce charakterizuje i chemické složení ořechů, semínek a nejpoužívanějších pseudocereálií pro výrobu müsli. Poslední kapitola teoretické části je pak zaměřena na biochemický popis trávení sacharidů, tuků a bílkovin. Praktická část práce je zaměřena na stanovení sušiny, vlhkosti, popela, neutrálně-detergentní vlákniny a stravitelnosti v sedmi vybraných druzích sypaného müsli dostupného na trhu ČR.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22255
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
psotová_2012_bp.pdf 1.234Mb PDF Zobrazit/otevřít
psotová_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
psotová_2012_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet