Výživa při ledvinové nedostatečnosti

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výživa při ledvinové nedostatečnosti

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Zelená, Kateřina
dc.date.accessioned 2013-10-08T05:20:59Z
dc.date.available 2013-10-08T05:20:59Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22277
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá ledvinovou nedostatečností a výživou při tomto onemocnění. Charakterizuje onemocnění od fáze akutní a chronické až po léčbu dialyzační a transplantaci ledvin. Ve všech stadiích léčby je nutností výživu přizpůsobit stavu nemocného. Jsou zde popsána základní pravidla při ledvinové nedostatečnosti, uvedena dietní opatření s omezeními. cs
dc.format 57 s. (66 997 znaků) cs
dc.format.extent 1940483 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ledviny cs
dc.subject selhání ledvin cs
dc.subject dialýza cs
dc.subject transplantace cs
dc.subject výživa při ledvinové nedostatečnosti cs
dc.subject kidney en
dc.subject kidney failure en
dc.subject dialysis en
dc.subject transplantation en
dc.subject nutrition in renal insufficiency en
dc.title Výživa při ledvinové nedostatečnosti cs
dc.title.alternative Nutrition in Renal Insufficiency en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2012-06-13
dc.description.abstract-translated This Bachelor?s Thesis deals with renal insufficiency and the diet in patients with this condition. It characterizes the disease from the acute and chronic stages to the treatment with dialysis and kidney transplantation. Throughout all stages of the disease, it is necessary to adapt the diet to the patient?s condition. This thesis also describes the main rules, which must be adhered to during renal insufficiency and dietary precautions including restrictions. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 24546
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
zelená_2012_bp.pdf 1.850Mb PDF View/Open
zelená_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
zelená_2012_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account