Sledování antioxidační aktivity ječmene během procesu sladování

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Sledování antioxidační aktivity ječmene během procesu sladování

Show full item record

No preview available
Title: Sledování antioxidační aktivity ječmene během procesu sladování
Author: Dlapová, Jana
Advisor: Hanuštiak, Pavel
Abstract: Tato diplomová práce se zabývá antioxidační aktivitou a obsahem polyfenolů v průběhu procesu sladování. Teoretická část popisuje výrobu sladu, látky s antioxidační povahou a také možnosti, jak polyfenolické látky ve sladu stanovit. V experimentální části byly ana-lyzovány vzorky ječmene a sladu v jednotlivých fázích výroby. Bylo provedeno měření pro stanovení celkové antioxidační aktivity metodou DPPH a obsahu celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteauovým činidlem.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22399
Date: 2012-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
dlapová_2012_dp.pdf 7.764Mb PDF View/Open
dlapová_2012_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
dlapová_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account