Stanovení základních chemických charakteristik výrobků z ječmene

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení základních chemických charakteristik výrobků z ječmene

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení základních chemických charakteristik výrobků z ječmene
Author: Burgetová, Vladislava
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Teoretická část diplomové práce se zabývá charakteristikou běžně pěstovaných obilnin. Charakterizuje jejich chemické složení a morfologii obilky, přičemž pozornost je věnována hlavně ječmeni. Práce shrnuje význam ječmene pro potravinářský průmysl, popisuje jeho zdravotní účinky na člověka a využití ječmene jako zelené potraviny. Dále jsou charakterizovány metody použité pro chemickou analýzu výrobků z ječmene. V praktické části je prezentováno stanovení obsahu sušiny, popele, tuku a celkového obsahu dusíkatých látek u jednotlivých druhů výrobků z ječmene.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22679
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
burgetová_2012_dp.pdf 4.204Mb PDF View/Open
burgetová_2012_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
burgetová_2012_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account