Stanovení vlákniny v různých druzích čočky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vlákniny v různých druzích čočky

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vlákniny v různých druzích čočky
Author: Pavlíčková, Silvie
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Teoretická část diplomové práce charakterizuje luštěniny s bližším zaměřením na čočku. Jsou zde uvedeny její nutriční parametry, chemické složení a její význam ve výživě člověka. V teoretické části je dále definována vláknina, její chemické složení, rozdělení podle roz-pustnosti ve vodě, vlastnosti, fyziologické účinky a metody stanovení. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu neutrálně-detergentní a hrubé vlákniny ve vybraných druzích čočky pomocí přístroje ANKOM220 Fiber Analyzer.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22695
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 25578


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
pavlíčková_2012_dp.pdf 1.679Mb PDF View/Open
pavlíčková_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
pavlíčková_2012_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account