Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním

DSpace Repository

Language: English čeština 

Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním

Show full item record

No preview available
Title: Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním
Author: Vymětalová, Zdeňka
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Cílem mé bakalářské práce bylo shrnutí základních pojmů důležitých látek ve výživě, jaká jsou důležitá výživová doporučení ve výživě, energetické bilance, zároveň se podívat na rizika, která špatnou životosprávou vznikají. Nesprávná výživa má největší význam v zapříčinění spoustu neinfekčních onemocnění, ke kterým patří ateroskleróza s různými orgánovými komplikacemi, vysoký krevní tlak, nádory tlustého střeva,obezita,diabetes mellitus II.typu , dna, osteoporóza a mnohé další choroby. Ve své práci se budu zabývat těmi nejvíce rozšířenými, s kterými se i já ve svém povolání setkávám.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22814
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: E 25803


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
vymětalová_2012_bp.pdf 1.551Mb PDF View/Open
vymětalová_2012_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
vymětalová_2012_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account