Vliv různých faktorů na kvalitu čepovaného piva.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv různých faktorů na kvalitu čepovaného piva.

Show full item record

No preview available
Title: Vliv různých faktorů na kvalitu čepovaného piva.
Author: Mucha, Ladislav
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňující čepování sudového piva. Mezi hlavní faktory patří mikrobiální kontaminace se zřetelem na metabolismus bakterií mléčného kvašení rodů Lactobacillus a Pediococcus. Zvláště se pak zaměřuje na dva hlavní druhy bakterií Lactobacillus brevis a Pediococcus damnosus. Samotná příprava čepovaného piva je rozdělena na popis výčepních zařízení a tlačných médií, kde jsou šíře popsána rizika použití vzduchu. Následuje skladování pivních sudů a sanitace výčepního zařízení, které mají významný vliv na kvalitu senzorických vlastností, tak jako samotná hygiena výčepu a práce výčepního.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22831
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 24165


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
mucha_2012_bp.pdf 1.545Mb PDF View/Open
mucha_2012_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
mucha_2012_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account