Interakce polymerů s tenzidy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Interakce polymerů s tenzidy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Krejčí, Jiří
dc.contributor.author Holčapková, Pavlína
dc.date.accessioned 2013-10-09T06:14:39Z
dc.date.available 2013-10-09T06:14:39Z
dc.date.issued 2012-02-24
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22991
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá interakcemi želatiny B s anionickým tenzidem N-Lauryl sarkosinátem sodným (SDSa) a jeho směsí s neionickým tenzidem Igepal CA 720. Sledování interakcí bylo prováděno pomocí konduktometrických titrací při teplotě 40 °C. Bylo zjištěno, že při podmínkách pokusu dochází k interakci želatiny se SDSa i jeho směsí s Igepalem. Konduktometrická titrace není nejvhodnější metodou pro zjišťování kvantitativního průběhu zmiňovaných interakcí. cs
dc.format 60 s. cs
dc.format.extent 2546825 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject želatina cs
dc.subject tenzidy cs
dc.subject N-lauryl sarkosinát sodný cs
dc.subject SDSa cs
dc.subject Igepal CA 720 cs
dc.subject konduktometrie cs
dc.subject interakce cs
dc.subject kritická micelární koncentrace cs
dc.subject gelatin en
dc.subject Sodium lauroyl sarcosinate en
dc.subject SDSa en
dc.subject Igepal CA 720 en
dc.subject conductometry en
dc.subject interactions en
dc.subject critical micelle concetration en
dc.title Interakce polymerů s tenzidy cs
dc.title.alternative Interaction of Polymers with Surfactants en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sedlaříková, Jana
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with interactions of gelatine B with anionic surfactant Sodium lauroyl sarcosinate (SDSa) and its mixture with nonionic surfactant Igepal CA 720. Study of interactions was carried out by conductometric titrations at 40 °C. It was found that in conditions of an experiment, gelatin interacts with SDSa and with its mixture with Igepal. Conductometric titration is not the best method for detection of the quantitative process of the mentioned interactions. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/145 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25845
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
holčapková_2012_bp.pdf 2.428Mb PDF View/Open
holčapková_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
holčapková_2012_op.doc 99Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account