Monitorování obsahu rtuti v houbách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Monitorování obsahu rtuti v houbách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Bednařík, Vratislav
dc.contributor.author Měrková, Markéta
dc.date.accessioned 2013-10-09T12:31:16Z
dc.date.available 2013-10-09T12:31:16Z
dc.date.issued 2012-02-13
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23155
dc.description.abstract Tato práce se zabývá monitorováním obsahu rtuti v houbách. V teoretické části se nachází stručná charakteristika rtuti, charakteristika hub a přehled o monitorování obsahu rtuti v houbách. Praktická část bakalářské práce se týká samotného stanovení rtuti ve vzorcích nasbíraných hub a odebraných půd. Vzorky byly odebírány na vybraných územích, a to v okolí obce Huslenky a v okolí města Vsetín. Rtuť ve vzorcích byla stanovena pomocí přístroje AMA 254. Celkem byla rtuť stanovena ve 112 vzorcích 35 druhů hub. Naměřené hodnoty jsou porovnány ve výsledkové části. Největší koncentrace rtuti byla naměřena v hřibu dubovém (Boletus reticulatus), hřibu smrkovém (Boletus edulis), dále v bedle vysoké (Macrolepiota procera) a pýchavce obecné (Lycoperdon perlatum). cs
dc.format 57s., 14s. příloh cs
dc.format.extent 1096236 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject houby cs
dc.subject rtuť cs
dc.subject monitorování cs
dc.subject analýza cs
dc.subject AMA 254 cs
dc.subject Mushrooms en
dc.subject Mercury en
dc.subject Monitoring en
dc.subject Analysis en
dc.subject AMA 254 en
dc.title Monitorování obsahu rtuti v houbách cs
dc.title.alternative Monitoring of Mercury in Mushrooms en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Julinová, Markéta
dc.date.accepted 2012-06-14
dc.description.abstract-translated This work deals with monitoring of mercury in mushrooms. The theoretical part is brief description of mercury, characteristics of mushrooms and an overview of monitoring mercury in mushrooms. The practical part of the thesis concerns determination of mercury in samples collected mushrooms and soil samples. Samples were taken at selected areas, around the village Huslenky and around the city Vsetín. Contents of mercury in the samples were determined using an apparatus AMA 254. Contents of mercury were determined in 112 fruiting body samples of 35 edible mushroom species. The highest mercury concentrations were observed in samples of Boletus reticulatus, Boletus edulis, followed by Macrolepiota procera and in Lycoperdon perlatum. en
dc.description.department Ústav inženýrství ochrany životního prostředí cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/140 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Inženýrství ochrany životního prostředí cs
dc.thesis.degree-discipline Enviromental Protection Engineering en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie materiálů cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Materials Technology en
dc.identifier.stag 25340
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-18


Files in this item

Files Size Format View
měrková_2012_bp.pdf 1.045Mb PDF View/Open
měrková_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
měrková_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account