Dusičnany v zelenině

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Dusičnany v zelenině

Show full item record

No preview available
Title: Dusičnany v zelenině
Author: Lisková, Dagmar
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Bakalářská práce řeší problematiku výskytu dusičnanů v zelenině. Jsou popsány metody stanovení dusičnanů, vlivy kuchyňského zpracování zeleniny na obsah dusičnanů v potravinách. Část práce se věnuje rizikovosti dusičnanů pro lidský organismus. Jsou uvedeny osvědčené postupy, jimiž lze množství dusičnanů v zelenině ovlivnit. Snížení příjmu dusičnanů prostřednictvím potravního řetězce zůstává nadále důležitým úkolem, především z pohledu výživy kojenců a malých děti. Přijatelná denní dávka dusičnanů je 0 - 0,2 mg/kg tělesné hmotnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23228
Date: 2012-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
lisková_2012_bp.pdf 2.758Mb PDF View/Open
lisková_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
lisková_2012_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account