Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kremlová, Jana
dc.contributor.author Krejčová, Zuzana
dc.date.accessioned 2013-10-09T14:58:46Z
dc.date.available 2013-10-09T14:58:46Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23238
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na určení autenticity máku modrého stanovením hodnoty oxidační stability. Teoretická část popisuje vlastní mák a jeho historii, metodu rancimat a její využití ve firmě ALIKA a.s. V praktické části je stanovení hodnoty oxidační stability máku modrého. Nejdříve stanove-ní ideální hodnoty stoprocentního čerstvého máku v rozmezí do 30 dní od sklizně, potom měření stárnutí v průběhu 8 měsíců a nakonec stanovení jeho autenticity pomocí záložního vzorku (sklizeň 2010) a následné míchání v procentuálních poměrech (čerstvý a starý mák). cs
dc.format 62 cs
dc.format.extent 1980555 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Mák modrý cs
dc.subject metoda Rancimat cs
dc.subject oxidační stabilita cs
dc.subject blue poppy en
dc.subject Rancimat metod en
dc.subject oxidation stability en
dc.title Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability cs
dc.title.alternative Development of method for determination of authenticity of the Poppy blue by determining its oxidative stability. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Fišera, Miroslav
dc.date.accepted 2012-06-05
dc.description.abstract-translated This diploma thesis deals with specification of authenticity of blue poppy seeds by value of oxidative stability. The theoretical part describes blue poppy seeds, its history, rancimad method and use of this method in ALIKA a.s. The practical part defines value of oxidative stability of blue poppy seeds. Firstly, it defi-nes ideal value of oxidative stability. This is measured 30 days after current crop. Then it is measuring ageing in 8 months. At last it defines authenticity by reserve sample (crop 2010) and samples made by mixing with blue poppy seeds from new crop - in percentage rates. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25842
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
krejčová_2012_dp.pdf 1.888Mb PDF View/Open
krejčová_2012_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
krejčová_2012_op.pdf 359.5Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account