Význam Ca a vitaminu D v lidské výživě

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam Ca a vitaminu D v lidské výživě

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Kotásková, Eva
dc.date.accessioned 2013-10-09T16:57:44Z
dc.date.available 2013-10-09T16:57:44Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23338
dc.description.abstract V teoretické části byl popsán vápník a jeho vztah k ostatním minerálům, funkce a zdroje vápníku, jeho využitelnost ze stravy a byly definovány jeho denní doporučené dávky. Byly zmíněny i důsledky nevyváženého příjmu vápníku. Dále byly popsány vitaminy, se zamě-řením na vitamin D a jeho vztah k lidské výživě, funkce a zdroje vitaminu D, projevy jeho nedostatku a nadbytku. V experimentální části byl proveden dotazníkový průzkum mezi studenty studujícími střední a vysokou školu potravinářského, gastronomického a hotelového zaměření a jejich povědomost o významu vápníku a vitaminu D v lidské výživě. cs
dc.format 57 s. (9 429 znaků) cs
dc.format.extent 3619805 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vápník cs
dc.subject vitamin D cs
dc.subject dotazník cs
dc.subject calcium en
dc.subject vitamin D en
dc.subject the questionnaire en
dc.title Význam Ca a vitaminu D v lidské výživě cs
dc.title.alternative Importance of Calcium and Vitamin D in Food Intake en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2012-06-11
dc.description.abstract-translated In the theoretical part the chemical element of calcium was described. Its relationship to other minerals, function and sources of calcium, its usability from food and also its daily defined doses were defined. The consequences of an unbalanced intake of calcium were mentioned. Afterwards other vitamins focusing on vitamin D and its relation to human nutrition, functions and sources, its deficiency and abundance were described. In the experimental part there was the questionnaire survey among students studying high school and university, focused on food, gastronomic as well as hotel industry and their awareness of the importance of calcium and vitamin D for human nutrition. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25511
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
kotásková_2012_bp.pdf 3.452Mb PDF View/Open
kotásková_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
kotásková_2012_op.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account