Kvalita místních zdrojů vody

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kvalita místních zdrojů vody

Show simple item record

dc.contributor.advisor Humpolíček, Petr
dc.contributor.author Šidlíková, Lenka
dc.date.accessioned 2013-10-09T20:58:52Z
dc.date.available 2013-10-09T20:58:52Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23479
dc.description.abstract Diplomová práce Kvalita místních zdrojů vody se zaměřuje na problematiku kvality vody z domácích studní na Kroměřížsku. První kapitola popisuje způsoby získávání podzemní vody. Druhá kapitola se věnuje tématu kvality vody a její kontroly. Jsou zde popsány nejvýznamnější zástupci mikroorganismů, vyskytujících se ve vodě. U každého mikroorganismu jsou popsány rizika při výskytu, metoda stanovení a vyhodnocení výsledků. Samostatná kapitola je věnována moderním metodám stanovení. Vedle mikroorganismů je druhá kapitola zaměřena i na chemické látky, které voda obsahuje a které mohou mít vliv na kvalitu vody. Jsou zde popsány faktory ovlivňující kvalitu vody a jejich vliv na lidské zdraví. Dále kapitola obsahuje stručný popis jednotlivých metod detekce chemických látek. Krátká kapitola na závěr teoretické části popisuje jak pečovat o zdroj zásobování vody, aby se zlepšila její kvalita. V praktické části diplomové práce jsou zpracovány výsledky rozborů vody z individuálních zdrojů zásobování. Výsledky stanovení jsou použité z laboratoře Vodovodů a kanalizací Kroměříž. Ke každému parametru (mikroorganismy nebo chemická látka) je sestaven graf počtu měření během jednotlivých čtvrtletí a roků. Výsledky jsou z let 2006 až 2011, celkem bylo sledováno 287 vzorků. V tabulkách je zaznamenáno statistické vyhodnocení rozdílů mezi výsledky laboratorních testů pomocí chi kvadrátu. cs
dc.format 77 s. cs
dc.format.extent 818698 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject podzemní voda cs
dc.subject mikroorganismy cs
dc.subject studna cs
dc.subject chemické látky cs
dc.subject underground water en
dc.subject microorganisms en
dc.subject well en
dc.subject chemicals en
dc.title Kvalita místních zdrojů vody cs
dc.title.alternative Quality of Local Water Supplies en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2012-06-05
dc.description.abstract-translated Thesis "The quality of local water resources", focuses on issues of quality of water of domestic wells in the Kroměříž district. The first chapter describes the procedure for obtaining groundwater. The second chapter is devoted to the topic of water quality and control. It describes most prominent representatives of microorganisms present in water. For each microorganism are described in the risk of occurrence, method of determining and evaluating the results. Independent chapter is devoted to modern methods of determination. In addition to microorganisms is the second chapter focuses on chemicals that contain water and which may affect the quality of water. It describes the effects on water quality and human health. Next chapter contains a brief description of methods to detect chemical substances. A short chapter at the end of the theoretical section describes how to take care of the water supply source in order to improve its quality. In the practical part of the thesis the results obtained by analyzes of individual sources of water supply are introduced. The results used are supplied by Water Supply and Sewerage Kroměříž. To every parameter (microorganism or chemical) graph consists of measurements of individual within a quarter or years. The results are from the years 2006 to 2011, a total of 287 samples was observed. In the tables, the statistical evaluation using chi square is presented. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25681
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
šidlíková_2012_dp.pdf 799.5Kb PDF View/Open
šidlíková_2012_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
šidlíková_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account