Testování materiálových vlastností polymerů vhodných pro potravinářský průmysl

DSpace Repository

Language: English čeština 

Testování materiálových vlastností polymerů vhodných pro potravinářský průmysl

Show simple item record

dc.contributor.advisor Maňas, David
dc.contributor.author Šandová, Zdenka
dc.date.accessioned 2013-10-10T23:42:00Z
dc.date.available 2013-10-10T23:42:00Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23898
dc.description.abstract Diplomová práce pojednává o testování polymerních materiálů používaných k balení potravin. Teoretická část práce popisuje význam obalů v potravinářském průmyslu a představuje různé typy obalových materiálů. V praktické části byly testovány mechanické vlastnosti tří různých polyolefinů (PP, HDPE a LDPE) pomocí zkoušky tahem a zkouškou mikrotvrdosti. Získané výsledky byly statisticky i graficky vyhodnoceny. cs
dc.format 71 cs
dc.format.extent 6002749 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Obal cs
dc.subject Potraviny cs
dc.subject Polymer cs
dc.subject Mechanické vlastnosti cs
dc.subject Package en
dc.subject Grocery en
dc.subject Polymer en
dc.subject Mechanical properties en
dc.title Testování materiálových vlastností polymerů vhodných pro potravinářský průmysl cs
dc.title.alternative Testing of Material Properties of Polymers Suitable for the Food Industry en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Ovsík, Martin
dc.date.accepted 2013-05-29
dc.description.abstract-translated The thesis deals with testing of polymer materials used for food packaging. The theoretical part of the paper describes the principle and function of packaging in the food industry and presents the different types of packaging materials. In the practical part, the mechanical properties of three different polyolefin were tested by using tensile test and microhardness test. The results were evaluated statistically and graphically. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29736
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
šandová_2013_dp.pdf 5.724Mb PDF View/Open
šandová_2013_vp.pdf 127.1Kb PDF View/Open
šandová_2013_op.pdf 125.5Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account