Interakce směsi anionických tenzidů se želatinou

DSpace Repository

Language: English čeština 

Interakce směsi anionických tenzidů se želatinou

Show simple item record

dc.contributor.advisor Krejčí, Jiří
dc.contributor.author Martincová, Eva
dc.date.accessioned 2013-10-11T08:42:49Z
dc.date.available 2013-10-11T08:42:49Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24117
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá interakcemi želatiny B s anionickými tenzidy - Dodecyl sulfátem sodným (SDS) a N-lauroyl sarkosinátem sodným (SDSa)a jejich směsí v různém poměru. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku základních pojmů a metod, které jsou dále využity k práci. Praktická část je složena ze dvou pasáží. V první je sledováno chování tenzidů ve vodě. Druhá část je věnována interakcím tenzidů se želatinou. Reakce byly stanoveny konduktometrickými a potenciometrickými titracemi a změnami povrchového napětí. Všechna měření byla prováděna při 40 °C. cs
dc.format 74 s. (76 524) cs
dc.format.extent 3386641 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject želatina cs
dc.subject tenzidy cs
dc.subject N-lauroyl sarkosinát sodný cs
dc.subject Dodecyl sulfát sodný cs
dc.subject konduktometrická titrace cs
dc.subject potenciometrická titrace cs
dc.subject povrchové napětí cs
dc.subject micely cs
dc.subject kritická micelární koncentrace cs
dc.subject kritická agregační koncentrace cs
dc.subject gelatin en
dc.subject surfactants en
dc.subject sodium N-lauroyl sarcosinate en
dc.subject Sodium dodecyl sulfate en
dc.subject conducometric titration en
dc.subject potentiometric titration en
dc.subject surface tension en
dc.subject micelles en
dc.subject critical micellar concentration en
dc.subject critical agregation concentration en
dc.title Interakce směsi anionických tenzidů se želatinou cs
dc.title.alternative Interactions of Mixtures of Anionic Surfactants with Gelatin en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Sedlaříková, Jana
dc.date.accepted 2013-06-04
dc.description.abstract-translated This master thesis deals with interaction of gelatin B with anionic surfactants - Sodium dodecyl sulfate (SDS) and sodium N-lauroyl sarcosinate (SDSa) and their mixtures in various proportions. The theoretical part is focused on the charasteristic of the basic components and methods that are further used to work. The practical part consist two passages. The first is observed behavior of surfactants in water. The second part is devoted interactions of surfactants with gelatin. Reactions were determined by conductometric and potentiometric titration and changes in surface tension. All measurements were performed at 40 °C and at the isoelectric point of gelatin. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/205 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 31555
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2013-05-24


Files in this item

Files Size Format View
martincová_2013_dp.pdf 3.229Mb PDF View/Open
martincová_2013_vp.doc 98Kb Microsoft Word View/Open
martincová_2013_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account