Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví

DSpace Repository

Language: English čeština 

Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví

Show full item record

No preview available
Title: Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví
Author: Kuncová, Šárka
Advisor: Stávek, Jan
Abstract: Tato práce je zaměřená na vznik a význam polyfenolických látek ve víně. Úvodní část popisuje jejich rozdělení na podskupiny a vyjmenovává důležité zástupce. Další část se zabývá jejich chemickými přeměnami během technologického procesu výroby vína. Závěrečná kapitola pak shrnuje dosavadní poznatky a vědomosti o zdraví prospěšném vlivu polyfenolických látek na lidské tělo a jeho orgánové soustavy s důrazem na specifické účinky při léčbě určitých onemocnění.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24139
Date: 2013-02-11
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 29869


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kuncová_2013_bp.pdf 1.945Mb PDF View/Open
kuncová_2013_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
kuncová_2013_op.pdf 66.47Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account