Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fic, Vlastimil
dc.contributor.author Anetová, Katarína
dc.date.accessioned 2013-10-11T19:11:51Z
dc.date.available 2013-10-11T19:11:51Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24417
dc.description.abstract Předmětem bakalářské práce je použití oxidu siřičitého v technologických postupech pří-pravy vína. Popisuje formy a vlastnosti oxidu siřičitého v enologii. Zaměřuje se na působení oxidu siřičitého na jednotlivé složky vína, které ovlivňují jeho kvalitu. Důraz je kladen na snížení a obmezení oxidu siřičitého při vinifikaci. V neposlední řade se zabývá vlivem oxidu siřičitého a alkoholu na zdraví konzumenta. cs
dc.format 50 cs
dc.format.extent 1753734 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject oxid siřičitý cs
dc.subject víno cs
dc.subject obmezení SO2 cs
dc.subject zdraví cs
dc.subject sulfur dioxide en
dc.subject wine en
dc.subject limitations of sulfur dioxide en
dc.subject health en
dc.title Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína cs
dc.title.alternative Sulfur Dioxide in the Technological Procedures of Winemaking. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kubáň, Vlastimil
dc.date.accepted 2013-06-04
dc.description.abstract-translated The thesis focuses on the use of sulfur dioxide in the Technology of wine. Describes the forms and properties of sulfur dioxide in oenology. Focuses on the effect of sulfur dioxide to the individual constituents of the wine, that affect its quality. The emphasis is on the reduction and limitation of sulfur dioxide in winemaking. Finally, it addresses the impact of carbon dioxide and alcohol on the health of the consumer. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29248
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-16


Files in this item

Files Size Format View
anetová_2013_bp.pdf 1.672Mb PDF View/Open
anetová_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
anetová_2013_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account