Stanovení změn vitaminu C v potravinách pomocí HPLC

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení změn vitaminu C v potravinách pomocí HPLC

Show simple item record

dc.contributor.advisor Severová, Marta
dc.contributor.author Konečná, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-14T13:58:57Z
dc.date.available 2010-07-14T13:58:57Z
dc.date.issued 2007-06-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/2444
dc.description.abstract Bakalářská práce se v teoretické části zabývá charakteristikou, chemickou strukturou, působením v organismu a stabilitou vitaminu C. Součástí je rešerše o využití vitaminu C v potravinářském průmyslu. Ve stručnosti se zabývá běžně používanými metodami laboratorního stanovení vitaminu C. Obsahuje obecnou charakteristiku metody vysokoúčinné kapalinové chromatografie a přehled metod HPLC pro stanovení vitaminu C v potravinách se zaměřením na nápoje. cs
dc.format 48 s. cs
dc.format.extent 960804 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vitamin C cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject metody cs
dc.subject vitamin C en
dc.subject HPLC en
dc.subject methods en
dc.title Stanovení změn vitaminu C v potravinách pomocí HPLC cs
dc.title.alternative Determination of vitamin C in foodstuffs by HPLC en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2007-06-21
dc.description.abstract-translated In this bachelor paper, characteristic, chemical structure, activity in human organism and stability of vitamin C are discussed. There is a literature research of usage of vitamin C in food industry in this paper. It is briefly engaged in common methods used for lab determination of vitamin C. Short characteristic of high-performance liquid chromatography and survay of HPLC methods for determination of vitamin C in foodstuffs aimed at beverages are introduced. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5283
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade B
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
konečná_2007_bp.pdf 938.2Kb PDF View/Open
konečná_2007_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open
konečná_2007_op.doc 51.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account