Konzervační přísady v kosmetice

DSpace Repository

Language: English čeština 

Konzervační přísady v kosmetice

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hauerlandová, Iva
dc.contributor.author Bednaříková, Andrea
dc.date.accessioned 2013-10-12T00:14:26Z
dc.date.available 2013-10-12T00:14:26Z
dc.date.issued 2013-02-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24570
dc.description.abstract Práce se zabývá problematikou konzervace kosmetických přípravků. Nejprve jsou charakterizovány druhy mikroorganizmů kontaminující kosmetické prostředky, dále příčiny mikrobiální kontaminace a také možnosti konzervace kosmetických přípravků. Cílem práce bylo prověřit účinnost komerčních konzervačních přísad Versatil, tedy jejich schopnost zajistit bezpečnost a stabilitu při kontaminaci grampozitivními bakteriemi Bacillus subtillis a Staphylococcus aureus. cs
dc.format 51 s. cs
dc.format.extent 1678157 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Mikrobiální kontaminace cs
dc.subject konzervační látky cs
dc.subject účinnost konzervantů cs
dc.subject Microbial contamination en
dc.subject cosmetic preservatives en
dc.subject preservative efficiency en
dc.title Konzervační přísady v kosmetice cs
dc.title.alternative Preservatives in Cosmetics en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Pleva, Pavel
dc.date.accepted 2013-06-04
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with preservation of cosmetic products. At first, microbial species contaminating cosmetic products are characterised, then the sources of microbial contamination and the possibilities of cosmetic products preservation are reviewed. The aim of the thesis was to evaluate the efficiency of commercial preservatives Versatil by examining their ability to provide sufficient safety and stability of cosmetic products inoculated with Grampositive bacteria Bacillus subtillis and Staphylococcus aureus. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/145 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30893
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-24


Files in this item

Files Size Format View
bednaříková_2013_bp.pdf 1.600Mb PDF View/Open
bednaříková_2013_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
bednaříková_2013_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account