Výroba pšeničného müsli a jeho hodnocení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výroba pšeničného müsli a jeho hodnocení

Show full item record

No preview available
Title: Výroba pšeničného müsli a jeho hodnocení
Author: Doleželová, Eliška
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Teoretická část diplomové práce je věnována zejména pšenici obecné, její botanické stavbě, chemickému složení a nutričním hodnotám pšenice. Dále jsou charakterizovány vybrané druhy pšenice. Následující část se zaměřuje na müsli, jeho druhy, základní suroviny pro vý-robu a na základní technologické aspekty jejich výroby. Praktická část diplomové práce se zabývá nejen výrobou sypaného müsli ze sušeného ovoce a pšeničných vloček, ale především stanovením základních chemických a nutričních parametrů, tedy stanovení sušiny, vlhkosti, obsahu popela, hrubé bílkoviny, škrobu, tuku a stanovení kyselosti. Práce byla doplněna o senzorické hodnocení vyrobeného pšeničného müsli.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24654
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 30692


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
doleželová_2013_dp.pdf 9.280Mb PDF View/Open
doleželová_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
doleželová_2013_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account