Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Author: Jančová, Veronika
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Diplomová práce obsahuje charakteristiku obilovin, antioxidační aktivity a antioxidantů, definování jednotlivých metod sloužících ke stanovení antioxidační aktivity se zaměřením na metodu DPPH. Dále je zde popsané využití metody DPPH v oblasti cereálií. Praktická část je zaměřena na stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH ve vzorcích netradičních cereálií s využitím extrakce pomocí metanolu jako hlavní extrakční složky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24773
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 30714


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
jančová_2013_dp.pdf 3.174Mb PDF View/Open
jančová_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
jančová_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account