Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků

Show full item record

No preview available
Title: Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků
Author: Mahovská, Iveta
Advisor: Pleva, Pavel
Abstract: Cílem této bakalářské práce bylo pozorovat vliv vybraných vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u mikroorganismů rodu Enterococcus. Produkce byla sledována u Enterococcus sp. izolovaného z masa králíků. Celkem bylo analyzováno 1320 vzorků. Při inokulaci byl použit Brain Heart Infusion Broth bujón. Během kultivace byly odebírány v různých časových intervalech vzorky, u kterých byla následně měřena optická denzita. Množství vyprodukovaných biogenních aminů bylo stanovováno pomocí RP-HPLC. Nejvíce produkovaným biogenním aminem testovanými bakteriemi byl tyramin (< 1470 mg/l). Produkce biogenních aminů byla nejvýznamněji snižována v médiu při pH5 a koncentraci NaCl 6%.
URI: http://hdl.handle.net/10563/25166
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
mahovská_2013_bp.pdf 1.566Mb PDF View/Open
mahovská_2013_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
mahovská_2013_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account