Porovnání počtu onemocnění Salmonellou typhimurium v letním a zimním období v ČR za období 2007/2012

DSpace Repository

Language: English čeština 

Porovnání počtu onemocnění Salmonellou typhimurium v letním a zimním období v ČR za období 2007/2012

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčík, Lubomír
dc.contributor.author Vyorálek, Ladislav
dc.date.accessioned 2013-10-13T10:59:44Z
dc.date.accessioned 2013-10-13T17:24:34Z
dc.date.available 2013-10-13T10:59:44Z
dc.date.available 2013-10-13T17:24:34Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB en
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25173
dc.description.abstract Práce je zaměřena na problematiku výskytu Salmonelly Typhimurium ve Zlínském Kraji v rozmezí let 2007 - 2012 a salmonel v České republice. V těchto letech je porovnáván počet onemocnění u různých věkových kategorií obyvatel, podle pohlaví, věku ve Zlínském kraji. Data uvedená v mé práci byla poskytnuta Krajskou Hygienickou stanicí ve Zlíně. Obsah práce je rozdělen na dvě části. Část teoretickou a praktickou. V první části práce jsou zpracovány informace týkající se jednotlivých druhů salmonel, Salmonelly typhimuri-um , způsobu nákazy, původu, a také léčby onemocnění. V druhé části práce jsou zpraco-vána data z Krajské hygienické stanice Zlín do jednotlivých grafů a tabulek rozdělených dle různých kritérií. Jsou zde porovnána i data ze zemí Evropské unie. Cílem práce je uká-zat, že výskyt Salmonelly typhimurium je závažným celosvětovým problémem, který je třeba nadále monitorovat a snažit se snížit jejich počet na minimum. en
dc.format 51 s. (57 326 znaků) en
dc.format.extent 24657847 bytes en
dc.format.mimetype application/pdf en
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Salmonella typhimurium en
dc.subject KHS Zlín en
dc.subject druhy salmonel en
dc.subject kritéria en
dc.subject monitoring en
dc.subject Salmonella typhimurium en
dc.subject KHS Zlín en
dc.subject Salmonella species en
dc.subject criteria en
dc.subject monitoring en
dc.title Porovnání počtu onemocnění Salmonellou typhimurium v letním a zimním období v ČR za období 2007/2012 en
dc.title.alternative Comparison of the Number of Salmonella Typhimurium Deseases Distribution in the Czech Republic in Summer and Winter Seasons During the Period of 2007-2012 en
dc.type bakalářská práce en
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2013-06-04
dc.description.abstract-translated The work is focused on the prevalence of Salmonella Typhimurium in the Zlin region be-tween the years of 2007 - 2012 and salmonella in the Czech Republic. In these years it is compared to the number of diseases in various age groups of the population, by gender, age, in the Zlín Region. Data referred to in my work were provided by the Regional Hygiene Station in Zlin. The work is divided into two parts. Theoretical part and practical part. The first part of the thesis contains information about different types of salmonella, Salmonella typhimurium, method of infection, origin, and treatment of disease. In the sec-ond part of the Bc. thesis processed data from the regional health monitoring authority in Zlín in various graphs and tables are divided according to different criteria. There are also compared data from the European Union. The aim of this thesis was to show that the inci-dence of Salmonella typhimurium is a serious global problem that must be continually monitored and seek to reduce them to a minimum in human population. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin en
dc.description.result obhájeno en
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 en
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 en
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii en
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická en
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. en
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin en
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29657
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2013-05-17


Files in this item

Files Size Format View
vyorálek_2013_bp.pdf 23.51Mb PDF View/Open
vyorálek_2013_vp.zip 69.07Kb Unknown View/Open
vyorálek_2013_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account