Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Holko, Ivan
dc.contributor.author Konečná, Markéta
dc.date.accessioned 2013-10-14T11:09:43Z
dc.date.available 2013-10-14T11:09:43Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25441
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na probiotika a jejich využití ve fermentovaných potravinách. Popisuje jak základní charakteristiky a požadavky na probiotické bakterie, tak jejich následný vliv na lidský organismus a výživovou hodnotu fermentovaných potravin. Dále je zde uvedena možnost náhrady klasických startovacích kultur za startovací kultury probiotické. Okrajově jsou zmíněna i témata, která s probiotiky souvisí, jako prebiotika a synbiotika. cs
dc.format 51 s. (71 979) cs
dc.format.extent 1680514 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Probiotika cs
dc.subject fermentované potraviny cs
dc.subject prebiotika cs
dc.subject Probiotics en
dc.subject fermented foods en
dc.subject prebiotics en
dc.title Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách cs
dc.title.alternative Use of Probiotic Bacteria in Fermented Foods en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2013-06-19
dc.description.abstract-translated Bachelor's thesis is focused on probiotics and their use in fermented foods. The basic characteristics and requirements for the probiotic bacteria and their effect on the human health and nutritional value of fermented fous are described. There is indicated the possibility of substitution of classical starter cultures by probiotic microorganisms. Also another matters related to probiotics such as prebiotics and synbiotics are mentioned. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25812
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
konečná_2013_bp.pdf 1.602Mb PDF View/Open
konečná_2013_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
konečná_2013_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account