Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Hamacková, Helena
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:57:50Z
dc.date.available 2015-03-08T20:57:50Z
dc.date.issued 2014-01-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28424
dc.description.abstract Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vitaminu E u vybraných vzorků cereálií a jejich klíčků pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC). V této práci je obsažena charakteristika vitaminu E, jeho fyziologický význam. Dále byly charakterizovány obiloviny, jejich morfologické a chemické složení. Je zde také popsána metoda HPLC. V experimentální části je uvedena charakteristika analyzovaných obilovin a obsah vitaminu E v těchto obilovinách a jejich klíčcích.
dc.format 83 s. (86507 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vitamin E cs
dc.subject cereálie cs
dc.subject pšenice cs
dc.subject rýže cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject vitamin E en
dc.subject cereals en
dc.subject wheat en
dc.subject rice en
dc.subject HPLC en
dc.title Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích
dc.title.alternative Determination of Vitamin E in Non-Traditional Cereals and their Germ
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2014-06-03
dc.description.abstract-translated The diploma thesis was focused on the determination of vitamin E in selected samples of cereals and germs using High Performance Liquid Chromatography (HPLC). This work contains characteristics of vitamin E and its physiological significance. Furthermore, cereals and their morphological and chemical compositions are characterized. There is also the HPLC method described. In the experimental part characteristics of grains and the vitamin E content and vitamin E content in these germsare are shown.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 34043
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2014-04-25


Files in this item

Files Size Format View
hamacková_2014_dp.pdf 938.4Kb PDF View/Open
hamacková_2014_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
hamacková_2014_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account