Stanovení nutričních parametrů směsi mouk s miličkou habešskou

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení nutričních parametrů směsi mouk s miličkou habešskou

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Víttková, Veronika
dc.date.accessioned 2015-03-08T21:02:18Z
dc.date.available 2015-03-08T21:02:18Z
dc.date.issued 2014-01-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28759
dc.description.abstract Diplomová práce byla zaměřena na stanovení nutričních parametrů směsí mouk s miličkou habešskou. Milička habešská byla míchána s moukou z pšenice obecné, červené pšenice a moukou z kamutu a u těchto směsí byl stanoven obsah bílkovin, tuku, škrobu, fosforu a obsah vitaminů skupiny B. Mimo to byl stanoven také obsah vlhkosti a popelovin. Tato práce obsahuje také bližší charakteristiku miličky habešské a srovnání s jinými obilovinami využívanými v pekárenství.
dc.format 83
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject milička habešská cs
dc.subject pšenice obecná cs
dc.subject červená pšenice cs
dc.subject kamut cs
dc.subject vlhkost cs
dc.subject popel cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject tuk cs
dc.subject škrob cs
dc.subject fosfor cs
dc.subject Eragrostis tef en
dc.subject wheat en
dc.subject red wheat en
dc.subject kamut en
dc.subject moisturenture en
dc.subject ash en
dc.subject protein en
dc.subject fat en
dc.subject starch en
dc.subject phosphorus en
dc.title Stanovení nutričních parametrů směsi mouk s miličkou habešskou
dc.title.alternative Determination of Nutritional Parameters in Flour with Eragrostis tef
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2014-06-02
dc.description.abstract-translated The thesis was focused on the determination of nutritional parameters with teff flour with other flours in done mixtures. Eragrostis tef was mixed with flour from wheat, red wheat and flour from kamut and these mixtures were determined in protein, fat, starch, phosphorus and vitamins group B. In addition, it was also determined moisture con-tent and ash. Further characterization of Eragrostis tef and comparison with other cereals using in the baking are also includes in this work.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 34474
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2014-05-05


Files in this item

Files Size Format View
víttková_2014_dp.pdf 1.573Mb PDF View/Open
víttková_2014_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
víttková_2014_op.doc 98Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account