Technologické zákroky ovlivňující biochemické změny révového vína

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Technologické zákroky ovlivňující biochemické změny révového vína

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fic, Vlastimil
dc.contributor.author Svoboda, Luděk
dc.date.accessioned 2015-03-08T21:06:22Z
dc.date.available 2015-03-08T21:06:22Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/29402
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá technologickými zákroky ovlivňující biochemické změny révového vína. V první kapitole je shrnuta historie výroby révových vín ve světě i na našem území, dále současný stav produkce a spotřeby révových vín v České republice. Také je popsána výroba bílých, červených a růžových vín. Ve druhé kapitole jsou popsány biochemické změny révových vín během jeho výroby a zrání. Ve třetí kapitole jsou charakterizovány technologické zákroky ovlivňující biochemické změny révových vín. Ve čtvrté kapitole je dle základního rozdělení vín na tichá a šumivá popsáno jejich uchování.
dc.format 36 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject oxidace cs
dc.subject redukce cs
dc.subject esterifikace cs
dc.subject biologické odbourávání kyselin cs
dc.subject koagulace bílkovin cs
dc.subject oxidation en
dc.subject reduction en
dc.subject esterification en
dc.subject biodegradation acids en
dc.subject coagulation proteins en
dc.title Technologické zákroky ovlivňující biochemické změny révového vína
dc.title.alternative The Technological Interventions Affecting Biochemical Changes Grape Wine
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2014-06-10
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with technological procedures influencing biochemical changes in grapevine wine. The history of grapevine wine production in the world and in our country, and the current situation of wine production and consumption in Czech Republic are summarized in the first chapter as well as the production of white, red and rosé wine. The second chapter describes biochemical changes happening in grapevine wines during their production and maturation. In the third chapter there are characterized the technological procedures influencing biochemical changes in grapevine wines. The fourth chapter deals with the preservation of wine based on their classification still or sparkling.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 35434
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2014-05-15


Files in this item

Files Size Format View
svoboda_2014_dp.pdf 1.204Mb PDF View/Open
svoboda_2014_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
svoboda_2014_op.pdf 111.0Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account